top of page

Wat kun je nou doen met gebitsproblemen?

Bijgewerkt op: 11 mei 2022


Afgelopen week heb ik twee verschillende mensen op consult gehad die ook gebitsklachten hadden. De ene persoon had vaak bloedend tandvlees en de andere had echt een ontsteking van zijn tandvlees. Er was een bult ontstaan aan de rechterkant van zijn bovengebit. We krijgen hier allemaal wel eens mee te maken. In de meeste gevallen gaat het vanzelf over, maar in een aantal gevallen blijft de ontsteking aanwezig of blijft men continue last houden van bloedend tandvlees. Zelfs bij regelmatig bezoek aan de tandarts.


Veel mensen weten niet dat je er veel meer aan kunt doen dan alleen een tandartsbezoek. Ik wil jullie hier wat over vertellen, want met iets heel simpels zijn beginnende klachten snel te verhelpen!


Bij mijn metingen in de praktijk met Prognos zie ik regelmatig een storing in het gebit. Bij door vragen hebben mensen er niet altijd direct last van. Soms komt het zelfs voor dat mijn cliënten mij terug bellen na het consult dat er een gebitsklacht is ontstaan. Prognos meet dit al van tevoren en ontstaan de pijnklachten pas later. Soms al met een paar dagen en bij een andere binnen een paar weken.


Wat kun je nou zelf doen?

In eerste instantie is wel verstandig om een tandartsafspraak te maken. Je gebit is iets belangrijks, het is een groot deel van je uiterlijk en veel mensen gaan gebukt door het leven, omdat ze een paar tanden missen of tanden zien er niet meer mooi uit. Mis je een tand of gebit, kun je er altijd een implantaat in laten plaatsen, maar dit zijn geen goedkope ingrepen en wordt niet altijd volledig vergoed. Des te belangrijker dat je zuinig bent op je tandjes! Mocht er een implantaat nodig zijn, kies dan voor een Zirconiumimplantaat (onderaan dit artikel hier meer over). Dit is een soort porselein en een beter alternatief dan de reguliere implantaten van titanium. Veel mensen zijn zonder dat ze het weten gevoelig voor titanium en titaniumdioxide kan leiden tot darmonstekingen (1). Daarom adviseer ik om uit de weg te blijven met alles van titanium.


Bij beginnende klachten raad ik altijd als eerste aan om je mond te spoelen met Goldenseal. Goldenseal ontsmet heel erg goed, bestrijdt bacteriën als geen ander, verhoogt je immuunsysteem, versterkt de leverfunctie en boost de activiteit van je spijsverteringsenzymen.


Je spuit 2 pipetjes rechtstreeks in je mond en je spoelt het even door je mond voor een minuutje en slik het dan door. Je bestrijdt het dan niet alleen in je mond, maar ook van binnenuit! Doe dit 2 keer daags en bij heftige klachten, kan het ook gerust 3 x daags. Ga net zolang door, totdat de klachten helemaal over zijn.


We moeten echt zuinig zijn op ons gebit en veel (chronische) problemen met de gezondheid beginnen met een slecht gebit. Er is zelfs een relatie tussen een slecht gebit en reuma (2)


Zo heb ik een paar jaar geleden een jongedame behandeld met darmklachten. Had eigenlijk altijd diarree en was voor veel fruit en groenten overgevoelig geworden. Als ze dit at, dan direct een opgeblazen pijnlijke buik en moest ze rennen naar het toilet. Ook had ze flink wat overgewicht. Ze was bij mij op een lezing geweest en ze sprak dit achteraf met mij. We hebben een afspraak gemaakt en na de meting met Prognos kwam direct al het gebit naar boven. Ze zijn toen tegen me, dat klopt, ik heb een verwijzing liggen voor de tandarts om een kies te laten trekken, maar zag hier tegenop en stelde dit telkens uit. Ik heb haar daarom direct verzocht om toch maar die tandartsafspraak te maken. Heb haar wat voedingsadviezen gegeven. Toen de kies eruit was, weer terug op consult en haar klachten waren toen al minder. Langzaam aan hebben we meer voeding waar ze gevoelig voor was, weer terug gebracht in haar voedingspatroon en al snel waren haar klachten weg. Ook is ze 20 kilo afgevallen en voelt haar als herboren. En er zijn meer van dit soort verhalen.


Ervaar je op het moment klachten?

Ga dan direct spoelen met Goldenseal en eet voorlopig geen gluten, ei en zuivel meer (deze voeden ziekteverwekkers) en ben je nog niet bij de tandarts geweest, maak dan een afspraak. Bloedend tandvlees komt ook vaak door een vitamine C te kort en een tekort om voedingsstoffen goed te kunnen opnemen en om te zetten.

Denk hierbij aan Cats Claw tegen bacteriën en virussen, vitamine C voor bindweefsel en bij voorkeur Ester-C en de juiste vitamine B12 om te zorgen dat de omzetting van voedingsstoffen goed gebeurt. Eet veel fruit en dagelijks bladgroenten. (Typ de supplementen die je nodig hebt in de zoekbalk bovenaan mijn website en vindt de juiste webwinkel die het juiste product verkoopt zonder onnodige stoffen)

Kom je er dan nog niet uit, maak dan ook een afspraak met mij.


Zirconiumimplaten worden niet door elke tandarts geplaatst. Vele vinden het onzin en of zijn niet op de hoogte. In Maastricht worden deze behandelingen gedaan door tandartspraktijk De Drietand, vraag naar tandarts Pasmans. Hij heeft zich hierin gespecialiseerd. Je kunt zeggen dat ik je gestuurd hebt.


Mochten er vragen zijn, stuur dan gerust een email (info@innerfresh.nl) of Whatsapp (0651249421).


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page