top of page

Prognos - meten is weten    

Innerfresh gebruikt o.a. het Prognos® meetsysteem om achter de oorzaak van de klacht te komen (virussen, schimmels, bacteriën, parasieten) en zo tot de juiste behandeling te komen. Prognos zorgt er ook voor dat er in de meeste gevallen geen dure aanvullende onderzoeken nodig zijn, zoals faecesonderzoeken en of bloedonderzoeken. 

Tijdens het consult krijgt u ook direct een advies. 

Wilt u meer info of wilt u een afspraak maken, bel dan met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter via onze contactpagina.

Wat is prognos
Onderzoek met het Prognos meetsysteem kan uitkomst bieden bij verschillende klachten. Prognos® is een computergestuurd systeem voor diagnose en therapie, ontwikkeld door Russische ruimtevaartgeneeskundigen op basis van principes uit de acupunctuur. Het systeem registreert energetische verstoringen, het kan daarvoor 18 oorzaken aanwijzen en aangeven op welke wijze de aanwezige klachten te verbeteren of te genezen zijn. 

 

 

 

Prognos® levert reproduceerbare metingen op en wordt toegepast in de complementaire geneeskunde bij chronische zieken. Prognos® wordt niet alleen gebruikt in praktijken en klinieken voor diagnose en therapie, maar is ook nuttig voor het optimaliseren van sportprestaties, terugdringen van ziekteverzuim en ter ondersteuning van ‘anti-aging’-programma’s. In de praktijk is Prognos® met name effectief gebleken bij chronische klachten zoals ME, eczeem en fibromyalgie.

Met een meetstift wordt de energie van de meridianen doorgemeten. Dit gebeurt via de zogenaamde Ting-punten, dat zijn de begin- of eindpunten van de meridianen en bevinden zich op de handen en voeten. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de metingen betrouwbaar en herhaalbaar zijn.

 

In de Benelux werken ca 150 behandelaars met Prognos® en het is DIN EN ISO gecertificeerd volgens de nieuwste normen van 2014.

 

De behandeling

De “Integrale Diagnose en Therapie” module (IDT®) is een onderdeel van PROGNOS® en is een systeem om oorzaken van klachten op te sporen en behandelstrategieën te bepalen. IDT® is ontwikkeld in de praktijk door wetenschappelijke feiten en praktijkervaring te combineren. 

De reguliere gezondheidszorg in de welvarende landen staat op een hoog niveau en boekt goede resultaten. De keerzijde is dat er veel symptomen worden bestreden en er weinig aandacht wordt besteed aan preventie en oorzaken van klachten. Prognos® streeft naar het integreren van alternatieve en reguliere geneeswijzen, het opsporen van oorzaken van klachten en het inzetten van effectieve therapie. De “Integrale Diagnose en Therapie” module maakt het opsporen van deze oorzaken en het vaststellen van de optimale therapie mogelijk.

 

De “Integrale Diagnose en Therapie” module richt zich allereerst op het vaststellen van oorzaken van klachten en welke diagnose/therapie groepen als éérste behandeld moeten worden. Vervolgens wordt bepaald welke therapiemiddelen de aangetoonde oorzaken effectief kunnen bestrijden. IDT® maakt het zodoende mogelijk in korte tijd conclusies over oorzaken van klachten te trekken en effectieve therapie in te zetten.

 

De 24 hoofdmeridianen (links en rechts 12), zoals de acupunctuur die beschrijft, hebben elk een relatie met een bepaald orgaan, een systeem, een emotie, een gebitselement, een chakra, een energiestroom in het verloop van de meridiaan en een deel van het bewegingsapparaat. Door deze relaties is het meridiaansysteem een alomvattend systeem en daarmee tegelijkertijd een compleet systeem van wezenlijke levensenergie en informatiestromen.


In deugdelijk wetenschappelijk onderzoek, onder andere aan de Portland State University te Oregon is aangetoond dat de metingen betrouwbaar zijn. Zie www.pubmed.com: Colbert, Oregon voor het originele onderzoek, of download het hele onderzoek. Zie ook Prognos.

 

Prognos® wordt op dit moment in meer dan 55 landen toegepast met 5000 gebruikers in het "complementaire" maar ook in het reguliere circuit.           

 

In 2010 is in Bijblijven 2010-1, Nieuwe vogels in de Geneeskunde, een tijdschrift voor Huisartsen, een artikel opgenomen over Prognos®. Het artikel is ontstaan doordat huisartsen steeds vaker geconfronteerd worden met patiënten die met Prognos gemeten zijn en op basis daarvan behandeld worden. Gezien de goede resultaten bestaat er bij huisartsen een behoefte om naar dergelijke praktijken te verwijzen.

bottom of page