top of page

Vet-Vasten! (detoxen)

Wat is Vet-Vasten?

Vet-vasten een 9 daags  detoxprogramma waarbij je geheel vetvrij eet met als doel de lever en de galstroom weer op gang te krijgen, zodat het afvoeren van afvalstoffen weer geoptimaliseerd wordt. Het resultaat is een mentaal en fysiek energieker lichaam, waarbij je ook nog eens de nodige kilo's afvalt!

Het is een programma van slechts 9 dagen waarbij je helemaal geen vetten eet. Geen dierlijke producten, zoals vlees, yoghurt of ei, maar bv. ook geen amandelmelk of avocado. Begrijp me niet verkeerd, een avocado is super gezond, maar we laten het even weg. Slechts 9 dagen maar! Het enige wat je eet is groenten, aardappels, fruit en kruiden. Honger bestaat niet in dit programma, want heb je honger dan eet je gewoon een appel, banaan of iets anders!

Waarom Vet-Vasten?

Ik heb heel veel mensen begeleid met vastenprogramma's. Van Intermittend Fasting van 3 tot 5 dagen volledig vasten. Ook dit zijn detoxprogramma's, maar ook Sportvasten hebben we veel aangeboden. Nog steeds goede programma's, maar is iemand ziek, dan is het wellicht niet de juiste keus om deze programma's in te zetten. Ook vertelde mensen mij dat ze niet wilde vasten, omdat men gewoon wilde eten. Vanuit deze vragen is het Vet-Vasten programma ontstaan. 

Verschil met vasten!

Met 'gewoon' vasten laat je de voeding volledig weg en hierdoor is de gedachte dat het lichaam een reset krijgt. Ik ben er echter achter gekomen dat het niet het weg laten van voeding de truc is, maar slechts alleen het weg laten van vet de resultaten geeft. Dit houdt in dat je de rest wel gewoon kunt eten. Met 'gewoon' vasten eet of drink je ook geen vet, je drinkt vaak alleen maar groenten- en fruitsappen of soep. Je laat het vet dan ook weg. Laat je het vet weg, laat je automatisch ook de eiwitten weg. Eiwitten gaan namelijk altijd gepaard met vet. Het mooie is dan wanneer je alleen het vet weg laat, je gewoon kunt eten. Bananen, aardappels, zoete aardappels bijvoorbeeld, kunnen gewoon gegeten worden. Allemaal voedingsmiddelen waarvan gedacht wordt dat je er dik van wordt, maar dit is volledig onjuist. Je komt bij in gewicht als vet gecombineerd wordt met koolhydraten, dus wat jus over de aardappels of wat fruit icm yoghurt. De combinatie zorgt ervoor dat de suiker in de aardappel of fruit niet wordt opgenomen. Het vet blokkeert dit!

Waarom Vet-Vasten?

Het draait allemaal om de lever, deze is langzaam aan het dichtslibben door de consumptie van teveel vet, want ja, we eten allemaal teveel vet! Vooral in de ochtend zouden we geen vet moeten eten. De lever wil dan ons lichaam ontgiften/ontdoen van afvalstoffen en daar heeft de lever veel energie voor nodig. Deze energie haalt het alleen maar uit suikers, de glucose die in bv. in fruit en aardappels zit. Om ons lichaam een boost te geven, eten we 9 dagen helemaal geen vet. Daarna zou het afdoende zijn om alleen vet in de ochtend te mijden. 

Hoe zit het programma eruit?

Het programma duurt 9 dagen en wordt ondersteund met groentesappen en een viertal supplementen. Bij het ontbijt en lunch eet je een smoothie en als avondeten een gerecht naar keuze. Recepten worden meegeleverd. Tussendoor eet je een stukje fruit en een stukje groenten. Heb je meer honger kun meer eten uit een lijst van toegestane voedingsmiddelen. Tijdens de 9 dagen worden er ook elke dag groentesappen gedronken, dit is belangrijk om de losgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren. Afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden als er geen vet wordt gegeten en de geadviseerde supplementen helpen bij dit proces. 

Het programma is inclusief 4 supplementen en 2 consulten, één vooraf aan het programma om eventuele gezondheidsklachten in kaart te brengen en het 2e consult achteraf om uit te leggen hoe je het resultaat kunt vasthouden en door kunt zetten. 

Aanvullend op het programma zijn 2 darmspoelingen die gepland worden binnen de 9 dagen. Darmspoelingen kunnen enorm helpen bij het afvoeren van afvalstoffen, hierdoor zie je een beter resultaat en vaak ook sneller!

Afhankelijk van de klacht, kunnen er extra supplementen geadviseerd worden.

Resultaat

Het resultaat van Vet-Vasten is dat men flink wat kilo's verliest, dit bestaat uit vet en vocht. 30% van overgewicht bestaat over het algemeen uit vocht. Een gezonde lever schoont namelijk direct de lymfevaten, die vaak ook dichtgeslibt zijn met overtollige vetten. Pathogenen, zoals virussen en bacteriën laten namelijk een biofilm achter die vooral de lever, mild en lymfevasten belast. De biofilm is een soort vetachtig laagje waar pathogenen zich in huisvesten en vanuit daar het immuunsysteem constant onder druk zetten. Pak je dit aan zul je ook merken dat vooral de energie toeneemt en je veel helderder in je hoofd bent!

Voor wie?

Eigenlijk kan iedereen dit programma volgen, maar ik wil het natuurlijk altijd wel zeker weten. Daarom doen we ook eerst een intake, het kan zijn dat ik eerst wat adviezen geef voordat we dit programma gaan starten. Twijfel je zelf, bel me dan, dan bespreken we het eerst.

Kosten

De prijs van het programma komt op € 250,- zonder darmspoelingen. 
Optioneel, maar wel wenselijk zijn twee darmspoelingen!

- Darmspoeling € 85,- per behandeling. 

Vet-Vasten is een Cleanse van Medical Medium 

Consulten komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Lees er hier meer over.

Contact

Heb je vragen over Vet-Vasten, bel of stuur gerust een app of email!

bottom of page