top of page

Deel 2: (Onverklaarbare) hoofdpijn, aangezichtspijn, migraine en de trigeminale zenuw

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Vorige week heb ik een video gepost over hoofdpijn en de connectie met het trigeminusgebied. Ik heb hier veel reacties op gekregen en mensen gesproken, sommige hebben een afspraak gemaakt en andere weer niet. En dat laatste snap ik heel goed, want veel mensen hebben al zoveel geprobeerd, van de ene dokter naar weer een andere, wel 3 tot 4 neurologen gesproken, acupuncturisten, homeopaten, natuurgeneeskundige geraadpleegd en soms honderden tot duizenden euro's aan uitgegeven en dan kom ik nu weer met dit verhaal. Ja, dan snap ik heel goed dat mensen niet een afspraak maken, maar ze reageren wel, dus er is altijd nog hoop dat ze er wellicht van kunnen komen en ja, ik geloof dat dit kan. Ik zie het gebeuren bij mij in de praktijk en jij bent niet anders. Sommige mensen hebben deze klachten voor een paar maanden, maar sommige al jaren en jaren en de kwaliteit van leven is ver te zoeken. Het komt voor bij volwassenen en bij kinderen, een grote groep is hierdoor arbeidsongeschikt en kinderen kunnen soms niet meer naar school!


Door al de reacties die ik gekregen heb wil ik er wat meer aandacht aan besteden en zal proberen het nog beter uit te leggen.


We hebben het dus over hoofdpijn en alles wat er om heen hangt, zoals migraine, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn, tintelingen en of een doof gevoel in het gezicht. Vaak niet begrepen waar dit echt vandaan komt en de oorzaak weet men al helemaal niet. Men blijft zitten met extreme pijnen en zware pijnmedicatie en met waarschijnlijk de nodige bijwerkingen.


Symptomen Trigeminus neuralgie

Sommige symptomen die ik hieronder noem zijn soms niet eens gekoppeld aan Trigeminus neuralgie en deze groep heeft geen diagnose en blijft men zoeken naar de oorzaak. Lees onderstaande goed en zie de symptomen die jij hebt, dan weet je waar het vandaan komt!

 • Sommige mensen hebben alleen tintelingen aan één kant van het gezicht, de één voelt het op de huid en weer een ander voelt onder de huid.

 • Je kunt tintelingen hebben aan de zijkant van je hoofd en je kunt een zwakheid voelen aan de zijkant van je hoofd. Hierdoor kun je een hele andere diagnose krijgen!

 • Branderig gevoel aan de zijkant van je gezicht

 • Branderig gevoel in de kaak

 • Branderig gevoel in je tandvlees

 • Heel gevoelig licht en geluid

 • Dit zijn allemaal verschillende symptomen, sommige hebben één symptoom en andere hebben een combinatie of zelfs alle symptomen.

 • Je kunt een branderig gevoel hebben aan één kant van je gezicht met verschillende symptomen, maar het kan ook aan beide kanten van het hoofd.

 • Je kunt een branderig gevoel hebben in de mond

 • Je kunt een branderig gevoel hebben alleen aan de tong

 • Je kunt al deze symptomen hebben met pijn, zonder pijn of pijn met tintelingen, zonder tintelingen.

 • Je kunt ondragelijke pijn hebben in het oor en sommige hebben ondragelijke ,stekende pijn in de hoeken aan de onderkant van het oor.

 • Je kunt stekende pijn hebben die door schiet naar de nek, met of zonder tintelingen. De stekende pijn kun je vergelijken met extreme kiespijn, alleen dan zonder hoop dat het over gaat, omdat men niet weet wat de oorzaak is. Je kunt je wellicht ergere ziekten bedenken, maar ik heb dit gezien bij mensen, het is verschrikkelijk en je voelt je hopeloos en hebt geen uitzicht op herstel. Ook ik als therapeut vind het verschrikkelijk om te zien, er zitten soms hele heftige gevallen tussen!

 • Sommige gaan ook naar de tandarts, omdat ze op zoek zijn naar antwoorden, een oplossing! Je kunt een gevoelige tanden hebben en reacties krijgen op koude en warme dranken, zonder dat er gaatjes zijn of dat je glazuur dun is geworden. Tandartsen leggen het tandvlees open, doen wortelkanaalbehandelingen, om maar naar een oorzaak te vinden.

 • Een ontstoken trigeminale zenuw kan ook de ogen ontsteken, soms kun je je ogen niet eens open doen. Je oogleden plakken aan elkaar.

 • Een ontstoken trigeminale zenuw beweegt, het kan klein beginnen en snel komen er meer symptomen bij. De klachten kunnen heel heftig worden en kunnen weer milder worden of zelfs verdwijnen, om op een later moment weer heftig terug te komen.

 • Het kan getriggerd worden door iets kleins, zoals een slechte confrontatie met iemand, het kan een verkoudheid of een griepje zijn, maar het kan ook komen door stress. De stress kan komen door werkdruk, scheiding of een overlijden van een dierbare.

De klachten kunnen zich bevinden in de kaak, in het oor, het kan doortrekken naar de bovenkant van het hoofd en naar de schouders en nek. Het kan zelfs doortrekken naar de spieren van de borst. Dit komt omdat de ontsteking van de trigeminale zenuw door kan trekken naar de Nervus Vagus en de Phrenic nerve (Middenrifzenuw). Dit hoeft niet direct te gebeuren, maar zonder behandeling zal het uiteindelijk doortrekken naar andere plaatsen! Dit geeft weer een heel nieuw scala aan klachten. De middenrifzenuw zit vast aan de borstspieren en kan ervoor zorgen dat je een beklemmend gevoel hebt op je borst. Het lijkt op een band die om je borst loopt en aangespannen wordt. Dit is een heel eng gevoel en lijkt erop dat je hartklachten hebt. Dit wordt ook vaak zo gezien en krijg je hartmedicatie, zoals een bètablokker! Totaal mis gediagnostiseerd en wordt je behandelt voor iets wat helemaal niet aan de orde is. Begrijp me niet verkeerd, want als je hier niets mee doet, kan het best een hartaanval uitlokken. Ga daarom altijd naar je dokter als je dit beklemmende gevoel ervaart! Een beklemmend gevoel kan namelijk ook andere oorzaken hebben!


Andere klachten die kunnen voorkomen bij een ontstoken Nervus Vagus of Phrenic Nerve zijn: tics en spasmen, oorsuizen, trillingen, lichaamspijn, duizeligheid, brandende huid, angst en paniekstoornissen, beklemmend gevoel op de borst, watten in je hoofd, duizeligheid, spierspasmen, zwakte van de ledematen, boezem fibrillatie, problemen met slikken, moeite met diep in- en uitademen, koude handen of voeten, gevoel van slechte bloedsomloop, stijfheid van de kaak, rusteloze benen (restless legs), pijn in de nek of een vreemd knagend gevoel in de maag. Ontstoken zenuwen zoals de Nervus Vagus, het middenrif, de trigeminus en de ischias spelen een grote rol bij deze neurologische symptomen.


De oorzaak is een virusbelasting

De reguliere zorg heeft vermoedens dat het veroorzaakt wordt door virussen, maar dit staat nog echt in de kinderschoenen. Regulier is hier ook geen behandeling voor en daarom wordt er waarschijnlijk weinig mee gedaan. Ik zeg je nu dat deze vermoedens kloppen! Alle neurologische klachten en ziekten worden veroorzaakt door virussen. Virussen laten stoffen achter. Afvalstoffen, toxines, neurotoxines, hoe je ze ook noemen wilt, deze stoffen ontsteken de zenuwen en zorgen voor deze onverklaarbare klachten. Ook afgestorven virussen kunnen triggers zijn. Regulier is hier geen behandeling voor en dit komt, omdat het ook alleen maar de behandelen is met voeding en voedingsstoffen. Medicijnen kunnen de klachten zelfs voeden en daardoor de trigger zijn of de klachten zelf stukken erger maken.


Behandeling

Veel mensen die strijden met deze klachten hebben al van alles geprobeerd, en vast zaten er meerdere dingen tussen wat had moeten werken of gewerkt heeft. Volledig herstel is echter afhankelijk van veel zaken, alles moet kloppen. Welke supplementen worden er gebruikt, zitten hier bijvoorbeeld geen onnodige stoffen in (lees ook https://www.innerfresh.nl/post/zijn-supplementen-echt-nodig). Deze 'onnodige stoffen' kunnen namelijk ook triggers zijn. Zo denk je dat je goed bezig bent, maar eigenlijk ben je je klachten aan het voeden! Ook de voeding moet kloppen en dit is nog belangrijker dan supplementen. Bij voeding is het vooral belangrijk dat je weet wanneer je 'wat' eet en wanneer juist niet. En bepaalde voedingsstoffen moeten helemaal niet meer gegeten worden, zoals gluten bijvoorbeeld.

Daarbij is vet een probleem, vet blokkeert de opname van suiker uit fruit, aardappels en meer. De suiker uit fruit, aardappel e.d. heb je nodig om elke cel in je lichaam te voeden. Vaak wordt gezegd dat suiker de boesdoener is, maar dit is verre van waar. Lees mijn andere blogs hier nog eens op na en dan vooral 'De angst voor fruit'. Ook van belang is dat je de stoffen afvoert die virussen achterlaten en de virussen die afgestorven zijn moet je ook afvoeren. Ook al heb je het virus uitgeschakeld en niet deze afvalstoffen verwijderd, dan kun je de klachten blijven triggeren! Het lichaam moet dus ontgift worden, maar wel op een milde manier. Doe je dit niet, dan dan houdt de lever het niet bij en pomp je weer andere afvalstoffen het lichaam in, die ook weer de boel kunnen triggeren. Veel therapeuten doen niet alles, omdat ze het simpelweg gewoon niet weten hoe virussen werken, dat virussen zich ook voeden bijvoorbeeld. Je kunt ze het niet kwalijk nemen, met alle liefde helpen ze jou, maar het werkt niet en blijf je weer zitten met je klachten en is de moed nog verder in je schoenen gezonken.


Ik zeg je dit, je kunt hier van afkomen. Het heeft echter tijd nodig, deze klachten zijn niet ineens weg met een maand, het gaat langzaam en er is geduld nodig en discipline. Hier heb je hulp bij nodig en dit kun je vaak niet zelf. Soms hebben mensen geluk, alles klopt dan en is men snel van de klachten af. Soms met één maand, maar vaak duurt het langer, maar het kan, Je kunt er vanaf komen!


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin


#nervustrigeminus #5ehersenzenuw #nervustrigeminus #drielingzenuw, #trigeminusneuralgie #aangezichtspijn #trigeminus #trigeminuszenuw #nervusvagus #onverklaarbarehoofdpijn #hoofdpijn #migraine #clusterhoofdpijn #medicalmedium #tintelingen #stekende #ondragelijk #pijn #zenuwpijn #neuropathie #virus #virussen #neurotoxines #bloeddruk #corona #geurverlies #smaakverlies #pijnindenek #aschwin #innerfresh #Nervusvagus #phrenicnerve #tics #spasmen #oorsuizen #trillingen #lichaamspijn #duizeligheid #brandendehuid #angst #beklemmingopdeborst #watteninjehoofd #spierspasmen #zwaktevandeledematen #boezemfibrillatie #problemenmetslikken #moeitemetdiepinenuitademen #koudehandenofvoeten #ziektevanraynaud #slechte #bloedsomloop #stijfheidvandekaak #rustelozebenen #restlesslegs #pijnindenek #maagendarmklachten

519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page