top of page

De angst voor fruit!

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


We eten met zijn allen heel weinig fruit en aan het gemiddelde te zien, eten we ook genoeg dagen helemaal geen fruit of überhaupt helemaal geen fruit!


Fruit is echt het belangrijkste voedingsmiddel dat er bestaat en helemaal als je ziek bent en dat geld bij alle ziekten! Vroeger kreeg je nog wel eens fruitmandje als je ziek was, maar daar hoor je helemaal niets meer van. Veel mensen vermijden het, omdat ze een prooi zijn geworden van de angst voor fruit. In fruit zit suiker en voor suiker zijn we bang geworden. We worden dik van suiker en het voedt ziekten zoals kanker. Laatst had ik iemand in de praktijk, die zij nee tegen een glaasje jus d' orange, omdat ze hier dik van zou worden! Het is helemaal doorgeslagen en de verkeerde kant op gegaan. Ook het Ketogeen dieet draagt hieraan bij. Bij dit dieet laat je de koolhydraten zo goed als links liggen, je zou het kunnen vergelijken met het Atkins dieet. Alleen worden er voor gezondere producten gekozen.


We zijn bang geworden voor fruit, omdat we er van zouden aankomen. Ik heb een vrouw gekend, drukke baan, maar echt veel te zwaar. Woog ruim 100 kilo. Zij was 40 kilo afgevallen door fruit te gaan eten op het moment dat zij trek kreeg. Verder at ze normaal. Ik heb een kennis en hij is een fruitariër en eet 30 bananen per dag! Ik zeg niet dat dit nou weer heel gezond is, maar hij is wel super fit, sterk en vooral slank! Zet je wel aan het denken of niet?

Ik wil hiermee aangeven dat je niet dik wordt van de suikers van fruit. De suikers in fruit, maar ook net zo goed in aardappels zijn niet de boosdoener. De suiker dient als transportmiddel voor alle voedingsstoffen die fruit bevat en draagt op deze manier bij aan het bestrijden van ziekte! Je kunt suiker zien als het paard van Troje!


Waarom is fruit zo belangrijk?


We hebben vitamine C nodig

Er zijn veel voedingsstoffen die we niet nodig hebben om te overleven, maar we kunnen niet zonder vitamine C! Dit heb je elke dag nodig en fruit is waar het meeste vitamine C in zit!

Fruit is antiviraal en antibacterieel

Eén van de grootste reden waarom fruit zo belangrijk is vanwege de reden dat het ziekmakende virussen en bacteriën stopt.

Als we de Streptococcen bacterie nemen, die de oorzaak is van PDS, SIBO, sinusklachten, blaasontstekingen, keelklachten, oogontsteking en acne, deze bacterie leeft in verschillende delen van het lichaam. Maar als we fruit eten, zal het de bacterie doden en zal het vervolgens verwijderen uit het lichaam. Echter krijgt fruit juist de schuld van deze klachten en zijn we het gaan vermijden. En ja, ik weet, ik was vroeger ook voorzichtig in mijn adviezen met fruit bij klachten met de darmen, maar ik was daar ook fout. We moeten juist fruit gaan eten, dit ruimt juist op en de klachten gaan weg. En ook nog eens vrij snel! Ik zie zoveel positieve veranderingen sinds ik dit ben gaan adviseren.

Fruit helpt tegen veroudering

We weten allemaal dat fruit antioxidanten bevat, maar we hebben eigenlijk geen idee wat dit betekend. In eerste instantie kunnen we niet zonder antioxidanten, zonder is er geen leven mogelijk. De antioxidanten in fruit stoppen oxidatie, oxidatie is het proces wat ons ouder en ziek maakt. Oxidatie is als een spijker die roest. Antioxidanten beschermen je tegen deze roest. Verder zorgt fruit er ook voor dat zware metalen die in ons lichaam zitten niet kunnen oxideren. Een voorbeeld van zware metalen is bijvoorbeeld kwik. Dit zit o.a. in amalgaamvullingen en in tonijn. Iedereen heeft zware metalen in zijn of haar lichaam, daar ontkomen we tegenwoordig niet meer aan. Wanneer zware metalen oxideren, creëert het chemische stoffen die onze hersencellen belemmeren en ervoor zorgen dat er minder communicatie is tussen deze cellen. Je hoort mensen vaak over een mist in hun hoofd of watten, alles voelt doof aan en de concentratie is niet zoals het zijn moet. Deze mist komt door de oxidatie van opgehoopte metalen.


Deze oxidatie leidt tot vele neurologische aandoeningen, zoals Alzheimer, ADHD, geheugenverlies, Parkinson, depressie, angsten en meer. Fruit en vooral wilde blauwe bosbessen, helpen om deze oxidatie te voorkomen en stopt de achteruitgang van ons brein.

Fruit helpt niet alleen bij neurologische klachten, maar stuk voor stuk bij alle ziekten of vage klachten waar mensen mee kampen.


Suiker is de brandstof voor onze cellen

Suiker, waar we allemaal zo bang voor zijn geworden en het bijna onze vijand wordt, voedt elke cel in ons lichaam en vooral ons brein! Het draait allemaal om de juiste soorten suikers, die terug te vinden zijn in vers fruit en voedingsmiddelen zoals aardappels, zoete aardappels en pompoenen. Wellicht heb je wel eens gelezen dat de hersenen veel vet bevat, deze populaire trend is niet juist. De hersenen zitten vol met glycogeen (opgeslagen suiker). Wanneer je last hebt van een mist in je hoofd, betekend dit eigenlijk dat je brein niet genoeg suiker krijgt om op een normale manier te kunnen functioneren. Wanneer we niet voldoende suiker in onze cellen krijgen, gaan we dood. Het is absoluut noodzakelijk om ons lichaam draaiende te houden. Aan de andere kant is vet niet-essentieel voor onze overleving. Als je probeert om alle suikers uit je dieet te houden, zal je lichaam al reserves opmaken om je in leven te houden en aan het eind zal het lichaam stoppen met fuctioneren of je zakt in elkaar en zal je toegeven aan bijvoorbeeld een reep chocola of gevulde koeken. En ja dit gebeurt dan midden in de winkel en voordat je het nog hebt kunnen afrekenen; of je steelt wat frieten van je buurman, terwijl je zelf aan salade zit of je drinkt een glas wijn of een glas bier als je thuis komt van je werk. Het lichaam vraagt dan om suiker en je bloedsuikerspiegel zakt tot het dieptepunt en je hebt trek in alles wat slecht voor je is. We hebben niet voor niets trek in zoet, direct al na het eten en soms zelfs de hele dag door! Het is erg belangrijk om te weten, dat elke voedingsstof die we nodig hebben, niet opgenomen kan worden zonder suiker! Suiker is het transportmiddel en zonder suiker komen we voedingsstoffen tekort. Dit betekend dat hoeveel supplementen je ook neemt of hoe biologisch je voeding ook is, het niet op in je cellen komt zonder suiker! Meer over deze werking is o.a. te vinden in het boek Liver Rescue en op lezingen die ik regelmatig geef.


Wat gebeurt er met fruit als je dieet uit veel vet bestaat.

Veel mensen beschuldigen fruit voor hun klachten of het wordt verteld door hun therapeut, maar in werkelijkheid komen hun klachten door teveel vet in hun dieet. Dit is ook het geval bij mensen die denken dat ze geen fruit kunnen eten, omdat ze een fructose intolerantie zouden hebben. Een dieet hoog in vet betekend niet direct één van de diëten die zichzelf een dieet noemen met weinig koolhydraten.

Bijna elk dieet kan te hoog in vet zijn. Ons standaard dieet en waar we van denken dat het gezond is, is te hoog in vet. Hamburgers, frieten, spek, yoghurt, melk, kaas, kippenborsten, vet zelf, voedingsmiddelen in de winkel kunnen allemaal erg hoog in vet zijn.

Als iemand een dieet heeft laag in koolhydraten, dan realiseren ze zich vaak niet dat ze veel vet eten. Zelfs een kippenborst zonder het vel zit vol met vet. Ook als je een vegetariër bent, is er nog steeds een dikke kans dat je veel zuivel eet, zoals kaas, melk, yoghurt, kefir, ijs en boter. Allemaal vol met vet. Ook veganisten eten vaak te veel vet, door het eten van veel, noten, zaden, avocado's, kokos en oliën. Deze producten bevatten dan wel de gezond vetten, maar een teveel kan problemen op leveren.


Waar zit het probleem dan in? Het probleem zit hem in de combinatie van vet en suiker. Als we bij elke maaltijd vet eten, ook al is het een gezond vet, dan blokkeert de opname van suiker. Het vet dat we eten circuleert 12 uur lang door je bloed en in deze periode wordt de opname van fruitsuiker belemmerd. Suiker uit snoep, gebak, koek en bewerkt voedsel wordt altijd geblokkeerd, dat is als benzine in een dieselmotor doen. Je lever krijgt dan te weinig energie en gaat er opnieuw naar vragen. Je krijgt bloedsuikerschommelingen. Het vervelende is dan, dat je juist trek krijgt in gevulde koeken, marsen en snickers!!


Mijn advies is om weinig tot geen vet te eten tot het avondeten en dan fruit flink te verhogen. Je kunt dan gerust bij het avondeten een stukje kip of vis eten. Op deze manier worden alle suikers die je nuttigt tot het avondeten, goed opgenomen en voedt je het lichaam! 12 uur verder is het 06:00 uur in de ochtend en worden alle suikers uit fruit en aardappels gewoon gebruikt en verbrand. Puur alleen omdat er geen vet bij wordt gegeten.

Het weg laten van yoghurtjes en boerenomeletten bij het ontbijt is daarom een goede keus.


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin


#eczeem #psoriasis #dermatoxins #medicalmedium #obstipatie #buikkramp #buikpijn #virussen #gifstoffen #toxinen #zwaremetalen #huidklachten #menstruatieproblemen #moe #pijn #vermoeid #spierpijn #verzuring #innerfresh #darmspoeling #detox #ontgiften #darmreiniging #detoxen #pathogenen #Maagendarmklachten #opgeblazengevoelindebuik #behandelingbuikkramp #behandeling #opgeblazenbuik #pds #buikpijn #spastischedarm #konijnenkeutels #wattedoenbij #obstipatie #oplossingobstipatie #ziekteenverzuim #afslankenmaastricht #behandeling #virussen #vitality #reizigersdiarree #afvallenmaastricht #duurzameinzetbaarheid #trekinzoet #wellnessretraite #vetteontlasting #oplossingacne #behandelingreuma #behandelingschimmels #pijnlijkegewrichten#depressie #huidklachten #hardeontlasting #psoriasis #bacteriën #oplossing #eczeem #parasieten #orthomoleculair #schimmels #fungus

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page