top of page

Snel herstel door het juiste advies!


Op 30 dec 2020 komt man van 38 jaar op consult met buikkrampen, erg dunne ontlasting en vaak een opgezette buik. Slaapt wat slechter omdat hij regelmatig wakker wordt ’s nachts. Slaapt wel weer makkelijk in. Bij opstaan al moe en regelmatig hoofdpijn. Is onder behandeling van fysiotherapeut voor pijn in schouder. Deze geeft aan dat de klachten uit de darm komen en is doorgestuurd naar mij. Darmklachten zijn 2 jaar geleden begonnen. Onderzoek toen uitgevoerd door huisarts en blijkt dat hij een parasitaire besmetting had en is destijds behandeld met antibiotica. Klachten leken toen weg, maar kwamen langzaam weer terug. En sinds een paar weken weer terug en wordt steeds heftiger.

Mijn bevinding. Parasieten zorgen vaak voor een flinke disbalans in de darmen. Door antibiotica gaat de parasiet vaak wel weg, maar de disbalans is niet opgelost. Vaak gooit de antibiotica hier nog een schep bovenop. Bij de één zijn de klachten weg, maar vaak blijven ze ook of komen (op een aan) weer terug. Voeding dient aangepast te worden. Vetinname flink verlagen om de doorstroom van voedingsstoffen en zuurstof te verhogen om immuunsysteem te stimuleren. Gluten, zuivel en eieren tijdelijk eruit, deze kunnen schimmels en bacteriën voeden. Deze hebben namelijk de overhand bij deze klachten. Verdere voedingsadviezen, veel fruit en bladgroenten. Vooral bananen zijn erg goed tegen bacteriën. Veel mensen en therapeuten denken nog steeds dat het zetmeel van bananen bacteriën juist voeden, maar dit is niet zo. Ik dacht dit vroeger ook, maar door de jaren heen werd het tegendeel me juist duidelijk. Verder advies, immuunsysteem versterken en schimmels en bacteriën aanpakken met zink, B12 en oregano. Ook is het van belang om overtollige afvalstoffen af te voeren met spirulina en barley grass. Schimmels en bacteriën laten afvalstoffen achter die het immuunsysteem onder druk zetten en je energieniveau flink kunnen verlagen. Hij ziet het zitten en heeft er zin in om de adviezen te gaan op pakken.

Eind januari terug op consult. Alles gaat heel goed, geen buikklachten meer en zelfs zijn schouder doet minder pijn. De dunne- en dikke darmmeridiaan lopen over de schouder en kunnen deze klacht versterken. Wordt nog wel wakker 's nachts, maar nog maar 1 keer. Als hij op staat ’s ochtends is hij ook weer fit. Hoofdpijn ook stukken minder en minder vaak. Hij staat er zelf van te kijken dat de klachten zo snel weg zijn. Afgesproken om het advies nog even door te zetten en over 1 maand nog een controle consult.

Helaas gaat het niet altijd zo ‘eenvoudig’ en snel, maar positieve effecten zijn er wel altijd snel te merken. Vooral aan het energieniveau is vaak snel te merken dat de behandeling aan slaat. Bij de één gaat het snel en bij de ander wat langer. Helaas is dat van tevoren niet in te schatten. Dit heeft o.a. te maken met hoe snel iemand kan ontgiften en hoe goed de persoon de voedingsaanpassingen kan toepassen. #parasieten #oregano #dejuisteb12 #zink #spirulina #barleygrass #detoxenisgoed #goodfoodisgoodmood #healthylifestyle #buikpijn #diarree #dunneontlasting #buikkrampen #slechtslapen #moe #pijninschouder #darmklachten #negativiteitantibiotica #veelfruitisgezond #fruitangst #fruitfear #medicalmedium

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page