Hoe verloopt de behandeling

Verantwoord ontgiften kan op verschillende manieren, het is net met wat voor klachten je zit. Het beeld dat gezegd wordt dat het slecht zou zijn voor je lever en nieren, is wel een belangrijk punt, maar is niet helemaal waar. De meeste detoxprogramma’s ontgiften eigenlijk alleen de darmen, hierbij kunnen enorm veel afvalstoffen vrijkomen. Dit kan een flinke belasting geven op lever en nieren. Als je dan beseft dat de meeste klachten ontstaan door een al te overbelaste lever, dan kun je indenken dat veel detoxprogramma’s niet goed zijn. De lever heeft het al zwaar genoeg en zou het je in theorie alleen maar zieker kunnen maken!

Detoxprogramma’s zoals wij ze aanbieden focussen zich voornamelijk op de lever en met de juiste voedingsmiddelen en supplementen maak je de lever op een rustige en milde manier schoon, zonder dat deze overbelast wordt. Hiermee ondersteun je ook de nieren en worden de darmen automatisch schoongemaakt.

Hierdoor merk je vaak al binnen een paar dagen dat je meer energie krijgt, de huid er beter gaat uitzien en je buik en darmen veel beter en ontspannen aanvoelen.
 

Darmspoeling / Colon Hydro therapie
Om de reiniging te ondersteunen maken we gebruik van Colon Hydrotherapie of te wel een darmspoeling. Hierbij wordt de dikke darm gespoeld. Tijdens de behandeling van +/- 40 minuten wordt er gefilterd water op een temperatuur tussen de 32 °C - 38 °C, met een lichte niet waarneembare druk, de dikke darm binnen gebracht via de anus. Dit gebeurt via een canule die via een buis aangesloten zit op het apparaat. Een canule is ongeveer vingerdik en gaat slechts een vingertop naar binnen. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, loopt al het water via een afvoerslang, via het apparaat uit de dikke darm. Door het masseren van de dikke darm laat het aangekoekte materiaal (Biofilm*) de darmwand los en verlaat het samen met het water de dikke darm. Door dit tijdens de behandeling enkele keren te herhalen kan veel oud aangekoekt materiaal verwijderd worden. Deze manier van darmreiniging maakt het ontgiften compleet. Een darmspoeling wordt vaak een aantal keren herhaald in een paar weken tijd.

* Een biofilm is eigenlijk aangekoekt vette laag. Deze vette laag biedt huisvesting voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Blijft de biofilm zitten, krijg je de klachten nooit helemaal weg. 

Hygiëne
In onze praktijk stellen we hoge eisen aan over de integriteit van de mens, wetende uit ervaring dat sommige mensen moeite hebben met het ondergaan van deze behandeling. Door middel van rustig achtergrondmuziek en een handdoek om u heen zullen wij een gedeelte van uw onrust al wegnemen. Alles gaat op een integere manier en ook wij zullen u op uw gemak stellen. Voordat we met de behandeling beginnen doen we eerst een intake om uw klachten in kaart te brengen en om te bepalen of er geen onderliggende klachten aanwezig zijn. 

Tijdens de behandeling kunt u een onderbroekje aanhouden, als we de canule inbrengen schuiven we het onderbroekje een beetje op zij. Neem wel voor de zekerheid een extra onderbroekje mee. Als behandelend therapeut kunt u kiezen uit een vrouw of een man. Beiden hebben zij zeer veel ervaring.

De behandeling
Als je weet hoe pathogenen zich gedragen in het lichaam, dan weet je dat er maar één manier is en dat is toch streng zijn. Dat is even slikken voor veel mensen, maar je komt er snel genoeg achter dat dit de juiste manier is. Veel voeding die we dagelijks eten, voeden het probleem en vaak zonder dat je hier erg in hebt. Het is daarom van belang om deze voeding zsm uit je dieet te verwijderen. Je ziet vooral dat gluten (brood, crackers, pasta’s) erg veel klachten geven. We hoeven niet radicaal te stoppen en bouwen dit dan ook af, maar hoe sneller hoe beter! Daarbij zijn er nog een aantal regeltjes waar je je aan dient te houden om het herstel te bevorderen. In het begin kan het daardoor vrij streng over komen, maar je merkt snel genoeg dat dit wel de juiste manier is. Als alles dan goed gaat, zoeken we samen naar een manier van eten wat het beste bij je past.  

Resultaat
Bij detoxen draait alles om het ontgiften van het lichaam. De bedoeling van een dergelijk programma is dat giftige stoffen, zware metalen, zoals kwik, lood, aluminium zorgvuldig worden verwijderd. Deze gifstoffen voeden pathogenen (virussen, bacteriën, parasieten en schimmels). Pathogenen maken stoffen die ons ziek maken. We moeten ze daarom uithongeren, zodat ze ons niet meer ziek kunnen maken. Door deze grondige reiniging vanbinnen, voel je jezelf vele malen energieker, val je af, verbetert je humeur, gaat je huid stralen, zie je er gezonder uit en voel je je fantastisch! 

Voorheen moest je voor een detoxprogramma naar een kostbaar kuuroord, maar dat hoeft al lang niet meer! We hebben al ervaring met detoxen sinds 2005 en wij leren continue bij. Zo zie je dat het advies van 5 jaar geleden niet meer hetzelfde is als van nu. ​

Wil je meer informatie of wil je eerst jouw klachten bespreken, kijk dan ook eens de bij meest gestelde vragen of bel, app 0651249421 of mail of plan een gratis telefonisch consult in via onderstaande blauwe knop! We bespreken dan je klachten, leg ik uit waar dit vandaan kan komen en leg ik uit hoe de behandeling er zou kunnen zien.

Heb je nog vragen, kijk dan ook bij meest gestelde vragen of bel 0651249421 of mail.  

Lees ook:

- Liverflush

- Hoe weet ik of ik galstenen heb

- Meest gestelde vragen