top of page

Verantwoord ontgiften

Behandeltafel Innerfresh

Verantwoord ontgiften kan op verschillende manieren, het is net met wat voor klachten je zit. Het beeld dat gezegd wordt dat het slecht zou zijn voor je lever en nieren, is wel een belangrijk punt, maar is niet helemaal waar. De meeste detoxprogramma’s ontgiften eigenlijk alleen de darmen, hierbij kunnen enorm veel afvalstoffen vrijkomen. Dit kan een flinke belasting geven op lever en nieren. Als je dan beseft dat de meeste klachten ontstaan door een al te overbelaste lever, dan kun je indenken dat veel detoxprogramma’s niet goed zijn. De lever heeft het al zwaar genoeg en zou het je in theorie alleen maar zieker kunnen maken! Detoxprogramma’s zoals wij ze aanbieden focussen zich voornamelijk op de lever en met de juiste voedingsmiddelen en supplementen maak je de lever op een rustige en milde manier schoon, zonder dat deze overbelast wordt. Hiermee ondersteun je ook de nieren en worden de darmen automatisch schoongemaakt. Hierdoor merk je vaak al binnen een paar dagen dat je meer energie krijgt, de huid er beter gaat uitzien en je buik en darmen veel beter en ontspannen aanvoelen.

opgeblazen buik voor en na
Centrum voor PDS
Behandeling PDS
Behandeling PDS

Darmspoeling / Colon Hydro therapie
Om de reiniging te ondersteunen maken we gebruik van Colon Hydrotherapie of te wel een darmspoeling. Hierbij wordt de
dikke darm gespoeld. Tijdens de behandeling van +/- 40 minuten wordt er gefilterd water op een temperatuur tussen de
32 °C - 38 °C, met een lichte niet waarneembare druk, de dikke darm binnen gebracht via de anus. Dit gebeurt via een canule

die via een buis aangesloten zit op het apparaat. Een canule is ongeveer vingerdik en gaat slechts een vingertop naar binnen.
Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, loopt al het water via een afvoerslang, via het apparaat uit de dikke darm. Door het masseren van de dikke darm laat het aangekoekte materiaal (Biofilm*) de darmwand los en verlaat het samen met het water de dikke darm. Door dit tijdens de behandeling enkele keren te herhalen kan veel oud aangekoekt materiaal verwijderd worden. Deze manier van darmreiniging maakt het ontgiften compleet en is niet pijnlijk. 

Als u het fijn vindt, kunt u uw onderbroek (niet te strakke slip of string) aan houden tijdens de behandeling, deze wordt op zij geschoven om de canule in te brengen. Het ondergoed kan wel wat vies worden, neem daarom extra ondergoed mee. Vooraf aan de behandeling gaat u naar het toilet en krijgt u van ons een grote badhanddoek mee, welke u omslaat. 

 

*Biofilm

Een biofilm is eigenlijk aangekoekt vette laag. Deze vette laag biedt huisvesting voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Blijft de biofilm zitten, krijg je de klachten nooit helemaal weg. 

Resultaat
Bij detoxen draait alles om het ontgiften van het lichaam. De bedoeling van een dergelijk programma is dat giftige stoffen, onverteerde voedselresten, de biofilm zorgvuldig worden verwijderd. Deze gifstoffen voeden pathogenen (virussen, bacteriën, parasieten en schimmels). Pathogenen maken ons ziek. We moeten ze daarom uithongeren, zodat ze ons niet meer ziek kunnen maken. Door deze grondige reiniging van binnen, voel je jezelf vele malen energieker, zit je lekkerder in je vel, beter humeur, gaat je huid stralen, een frisse adem en zie je er gezonder uit en door het darmprogramma kun je flink wat kilo's kwijt raken. 
Men voelt zich fantastisch na een behandeling.

Hygiëne

In onze praktijk stellen we hoge eisen aan over de integriteit van de mens, wetende uit ervaring dat sommige mensen moeite hebben met het ondergaan van deze behandeling. Door middel van rustig achtergrondmuziek en een handdoek om u heen zullen wij een gedeelte van uw onrust al wegnemen. Alles gaat op een integere manier en ook wij zullen u op uw gemak stellen. Voordat we met de behandeling beginnen doen we eerst een intake om uw klachten in kaart te brengen en om te bepalen of er geen onderliggende klachten aanwezig zijn. 

Voorheen moest je voor een detoxprogramma naar een kostbaar kuuroord, maar dat hoeft al lang niet meer! ​

 

Wil je meer informatie of wil je eerst jouw klachten bespreken, kijk dan ook eens de bij meest gestelde vragen of bel, app 0651249421 of mail of plan een gratis telefonisch consult in via onderstaande blauwe knop! We bespreken dan je klachten, leg ik uit waar dit vandaan kan komen en vertel ik je hoe de behandeling er zou kunnen zien.

Heb je nog vragen, kijk dan ook bij meest gestelde vragen of bel 0651249421 of mail.  

Lees ook:

- Liverflush

- Hoe weet ik of ik galstenen heb

- Meest gestelde vragen

Voor en na
Hoe vaak ga jij naar het toilet
Afslanken
bottom of page