top of page

De liverflush volgens Andreas Moritz (leverreiniging)

Doel van de leverreiniging is de lever en/of galblaas te bevrijden van klonten ingedikte gal vermengd met andere afvalstoffen, die de galkanalen in de lever verstoppen. Het wordt ook wel gal-smudge genoemd. Deze smudge belemmert een goede werking van de lever en ontregelen daardoor de ontgifting, de synthese van een flink aantal lichaamseigen stoffen (enzymen, hormonen, enz) van zowel de spijsvertering als de stofwisseling. Bovendien kunnen deze ‘galstenen’ virussen en parasieten bevatten, die het immuunsysteem onder druk zetten en aanzet blijven geven tot het ontstaan van allergieën. De stenen worden door deze kuur door de lever naar buiten geperst en komen via de gal afvoerende gangen langs de gal-

blaas in de twaalfvingerige darm in het spijsverteringskanaal terecht. De liverflush hebben wij geïntegreerd in de Wellnesskuur, maar ook kun je de liverflush los doen. Op deze manier kan het bijdragen aan het bestrijden van veel maag- en darmklachten. 

  

Andreas Moritz heeft in zijn praktijk kunnen vaststellen dat het ontstaan van leverstenen vele oorzaken kent. In het rijke westen houden we er een levensstijl op na waardoor de lever het veel zwaarder te verduren krijgt dan vroeger.
 

Lees ook: Hoe weet ik of ik galstenen heb?

 

Veel mensen denken dat ze genoeg vocht binnen krijgen door het drinken van thee, koffie en of frisdrank en beseffen onvoldoende dat je 6-8 glazen puur water per dag moet drinken. Door te weinig vocht treedt er sludging op in veel plaatsen in het lichaam, waaronder ook in de afvoerende galgangen in de lever.

Sludging wil zeggen: er treedt een vertraging op van de stroom door het indikken van de gal. Hierdoor gaan er eerst klonters optreden, later worden het vast-elastische knikkers en weer later keiharde stenen als ze uiteindelijk na jaren ook nog verkalkt raken. Normaal wordt er 1 tot 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galafgifte teruglopen tot slechts een kopje per dag. Te weinig gal zorgt er ook voor dat we onze vetten niet goed verteren, hierdoor ontstaat er vetlaag (Biofilm) in de darm. Dit zorgt voor een verminderde opnamen van voedingsstoffen, een slechtere vertering en zorgt voor huisvesting van virussen, bacteriën en schimmels. Hiernaast verhogen de bloedvetten, wat resulteert in een verhoging van de Triglyceriden- en cholesterolwaarden en een verminderd zuurstoftransport. Hierdoor neemt ook de wateropname af en kun je uitgedroogd zijn, ondanks dat je veel water drinkt.
 

- Overmatig eten. We krijgen veel te veel ‘voedsel’ binnen met een te lage voedingswaarde en te weinig voedsel met een hoge voedingswaarde. We krijgen over het algemeen teveel eiwitten en teveel vet binnen, dit legt een enorme belasting op lever, gal en darmen!

 

- Te weinig lichaamsbeweging en teveel stress;

 

Na een liverflush belanden de galstenen uiteindelijk belanden ze in het toilet, waar ze eventueel in een vergiet kunnen worden opgevangen. Als u zo’n balletje (variërend van 2 tot 22 mm in doorsnee) onder de kraan afspoelt en het bovenste, leverkleurige laagje er af wrijft, houdt u een wasachtig, vaak flessengroen bolletje over. Ze kunnen echter allerlei kleuren hebben (licht of donkerder groen, zwart, wit of bruin). 
 

De leverreinigingskuur duurt een week. Het is slim om de kuur een paar keer te herhalen, totdat er geen bolletjes meer komen en de lever weer is “ontstopt”. Tijdens het proces zal uw lichaam ook op andere manieren ontgiften, u kunt wat hoofdpijn ervaren en er kan ook veel slijm vrijkomen (bij vrouwen ook vaginaal). Tijdens deze kuur komen afvalstoffen in het spijsverteringskanaal die weer worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Daarom is het verstandiger om de liverflush te doen icm de Wellnesskuur of wat gerichte supplementen erbij nemen. Welke zullen we met u bespreken.

 

Iedereen (vanaf 16 jaar oud) mag in principe de leverreinigingskuur doen, mits er een goede voorbereiding is en het programma zorgvuldig en consequent wordt uitgevoerd, zelfs tot op hoge leeftijd. Doe hem echter nooit vaker dan 1x per maand. 

Het kan voorkomen dat er bij de eerste en zelfs bij de 2e keer er nog steeds geen stenen loskomen. Het is daarom zinvol om de kuur minimaal 3 keer te herhalen, met telkens een rustperiode van minimaal één maand.

Reacties in de praktijk van mensen die deze leverreiniging hebben ondergaan zijn zeer positief, mensen voelen zich enorm fit en energiek, er zijn zelfs mensen die beweren dat hun zicht verbeterd is en vrouwen geven aan dat hun libido verbeterd is. Ik voel mij helder is bij velen het eerste wat ze zeggen. 

 

* Doe een darmspoeling voor de kuur, maar zeker na de kuur is een darmspoeling noodzakelijk! Dit dient er namelijk voor om te zorgen dat de vrijgekomen galstenen gemakkelijk door de dikke darm kunnen komen en er geen galstenen in de darmen kunnen achter blijven. Deze kunnen namelijk irritatie, infectie, hoofdpijn en darmongemakken veroorzaken. Let hier goed op als uw besluit om een liverflush te gaan doen.

 

Als u 2 darmspoelingen plant, dan krijgt u de uitleg van de liverflush er gratis bij. Doet u 1 darmspoeling dan betaalt u voor de uitleg € 45,-. De prijs van de darmspoeling vindt u hier

Lees ook:

- Darmspoeling

- Hoe weet ik of ik galstenen heb

- Meest gestelde vragen

bottom of page