top of page

Meest gestelde vragen​

 

 

 

 

 

 

 

 

--> Doet een darmreiniging pijn? 

Nee, het doet geen pijn. We brengen via een klein buisje (canule) gefilterd water op lichaamstemperatuur de darm in onder een hele lichte druk. Hierdoor loopt de dikke darm langzaam vol met water en kun je aandrang voelen. De aandrang komt door de druk van het water en wij kunnen deze druk zien op een drukmeter. Wij kunnen al vaak eerder zien of er aandrang is of niet en net voor het moment dat er aandrang ontstaat, laten we het water al weer de darm uit lopen. We laten namelijk het water het werk doen en niet de druk! Op deze manier voel je nauwelijks aandrang en daardoor ook geen pijn. 

--> Is darmreiniging iets voor mij?  

Veel mensen met een regelmatige stoelgang nemen automatisch aan dat hun darmen in een gezonde conditie zijn. Men verwacht dan ook niet direct baat te zullen hebben bij het reinigen van de darm. 

 

Niets is echter minder waar. Ervaring op het gebied van darmreiniging heeft ons veel geleerd. Zelfs bij mensen met een ogenschijnlijk gezonde stoelgang kan men een verstoorde darmfunctie aantreffen. Die ontstaat door een verharde aangekoekte laag over de gehele lengte van de dikke darm. Deze laag blijkt te bestaan uit de oude onverteerde en opgehoopte resten van de ontlasting. Deze kan zo dik zijn dat er slechts een klein tunneltje vrij blijft voor het doorlaten van de zachtere stoelgang. Hierdoor wordt het opnemen van belangrijke voedingsstoffen bemoeilijkt. 

 

Ook kunnen de afvalstoffen vanuit de bloedbaan niet goed naar de darmen afgevoerd worden. Het een en ander hoopt zich op, en gisting is het gevolg. Klachten die hiermee gepaard gaan kunnen variëren van obstipatie tot diarree met de daarbij behorende onaangename reuk. Deze conditie is omkeerbaar door de verharde laag op de darmwand te verwijderen. Zodoende kan uw darm weer gewoon zijn werk doen. ​

--> Waarom darmspoelingen?  

Met darmspoelingen ontdoet men het lichaam van giftige afvalstoffen en de verharde aangekoekte laag uit de darmen. 

Darmreiniging intensiveert ook de verwijdering (eliminatie) van afvalstoffen in de urine. Water, dat wordt ingebracht in de darmen wordt mede geabsorbeerd door het lichaam. Deze verbetert de bloedcirculatie en daarmee ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen. De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor de giftige stoffen in het lichaam afnemen. Het lichaam is nu weer in staat om sneller en effectief te elimineren via zowel de huid als de nieren en natuurlijk ook via de daarvoor bestemde organen van de spijsvertering. 

 

Het water dat wordt ingebracht geeft een tegendruk aan de darmen. Hierdoor wordt de peristaltische beweging van de darm weer op gang gebracht en daarmee de darmwandspier versterkt.

 

Het nut van darmreiniging is ook onmisbaar voor een aantal medische procedures zoals: 

 

- Darmonderzoeken (Endeldarmscopie en Sigmoidoscopie Chirurgie). 

 

- Voor en na een röntgenfoto. 

 

- Verwijderen van oude stofwisselingsresten. 

 

--> Ik woon niet in de buurt en je wilt toch graag de kuur doen?

We hebben ook programma's die je thuis kunt doen en aanvullend kunnen we hier online via skype of whatsapp een consult inplannen.

Wil je toch liever naar Maastricht komen, dan kun je ook een hotel of een B&B boeken. Wij hebben contact met verschillende partijen in Maastricht. Maak je er liever een leuke dag in Maastricht van en rijd je 's avonds weer naar, dan is dat prima.

Een andere optie is natuurlijk ook onze detoxweken. Hierbij verblijf je een week op een luxueus kasteel. (Meer info)

Effectieve darmspoelingen  

Na een maaltijd bereikt het voedsel via de maag, de dunne darm en daarna de dikke darm. Op het moment dat het het eerste stuk van dikke darm bereikt, is het voedsel nog steeds in de vorm van een vloeibare brei, waardoor alle resterende voedingsstoffen door de darmwand opgenomen kunnen worden. Maar door jaren van stress, een ongezond dieet en het negeren van de natuurlijke drang om naar het toilet te gaan, kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte verharde ontlasting ontstaan. Dit noemt men een biofilm. Deze biofilm kan tevens ontstaan door te weinig lichaamsbeweging. Deze aangekoekte laag houdt het opnemen van voedingsstoffen door het lichaam tegen en zijn een bron van negatieve darmbacteriën. In plaats daarvan worden de afvalstoffen uit de ingedikte ontlasting door de darmwand weer in de bloedstroom opgenomen. Deze afvalstoffen bereiken zodoende andere organen, zoals de nieren en de lever, die vervolgens deze extra last van eliminatie op zich moeten nemen. Hierdoor komt het gehele systeem onder druk te staan waardoor het lichaam zich niet meer goed kan weren tegen al deze afvalstoffen. 

 

Door colon hydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men onder anderen veel gifstoffen kwijt waardoor de huid sterker en gezonder wordt. Mensen kunnen er jaren jonger uit komen te zien.  

Symptomen toxische conditie… 

Opgehoopte afvalstoffen in het lichaam: het is gemakkelijk in te denken hoe ongezond het is als ontlasting zich ‘ophoopt' in het lichaam. Als deze conditie niet behandeld wordt, dan kunnen verscheidene organen en zelfs de bloedsomloop het opgeven. Als men dan uiteindelijk naar de dokter gaat dan heeft men al jaren lang onder de symptomen van een toxische conditie en constipatie geleden: 

 

- Gasvorming zoals winderigheid en het laten van boeren

- Maag- en darmklachten 

- Slechte adem, beslagen tong, onaangename lichaamsgeuren 

- Huiduitslag, grauw bleek uiterlijk 

- Koude handen en voeten, vochtophoping in de extremiteiten 

- Pijn onder in de rug 

- Uitpuilende zachte of harde onderbuik 

- Moeheid, depressie 

- Geïrriteerdheid, angst, nerveusheid 

- Pijn in spieren en gewrichten 

- Slijmvorming in longen, keel, neus en voorhoofdsholten 

- Hoofdpijn, allergieën 

- Verkoudheden en griep 

- Menstruatie problemen 

- Moeilijkheden met prostaat 

- Gebrek aan seksuele interesse 

- Onregelmatige bloeddruk 

 

Het is een reiniging van de dikke darm om de eigen gezondheid op peil te brengen c.q. te houden. 

Samenvattend is deze methode van darmspoelingen bijzonder comfortabel en effectief.

Lees ook:

- Darmspoeling

- Liverflush

- Hoe weet ik of ik galstenen heb

--> Wat zijn darmspoelingen?  

Darmspoeling werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnen uit. Door het ‘baden' van de darm kan deze grondig gereinigd worden van gasvorming, gistingsprocessen en een aangekoekte laag van afvalstoffen. Darmspoeling werkt effectiever dan een klysma vanwege het continu in en uit stromen van warm gefilterd water. Het verstoorde functioneren van de dikke darm is oorzaak van veel gezondheidsproblemen. Een schone, gezonde darm draagt er zorg voor dat al het lichaamsweefsel beter functioneert.

Colon Hydro therapie
bottom of page